Spontane staking bij De Lijn in Gent na agressie

Door een geval van agressie tegenover een chauffeur van De Lijn, is deze namiddag een spontane stakingsactie uitgebroken bij chauffeurs verbonden aan de stelplaats Gentbrugge. Daardoor is het verkeer op het Gentse stadsnet verstoord. De Lijn laat weten dat de hinder nog de hele avond zal aanhouden. Morgen zou de dienstverlening weer normaal verlopen.

Het incident dateert van deze ochtend. Een jongeman lag zijn roes uit te slapen op een bus in de buurt van het station Gent-Dampoort. Toen de buschauffeur hem wekte, kreeg hij enkele klappen. De dader kon worden opgepakt door de politie en moet volgende maand voor de rechter verschijnen. . 

Vanmiddag legde een deel van de chauffeurs, verbonden aan de stelplaats Gentbrugge, het werk neer. "Het is nog niet duidelijk hoe groot de impact is, want er komen nog steeds chauffeurs binnen", zegt een woordvoerder.

Deze namiddag hebben vakbonden en directie samengezeten. Het is niet duidelijk of dat iets heeft opgeleverd. Via Twitter laat De Lijn weten dat de hinder nog de hele avond zal aanhouden. Morgen zou de dienstverlening weer normaal verlopen.