Wie worden hunk en babe van het jaar?

Op zondag 9 maart vindt de eerste editie van het gala van de Gouden K's plaats. Tijdens de awardshow worden zowat alles en iedereen bekroont die het afgelopen jaar iets teweegbracht in de leefwereld van kinderen. Vanochtend zijn alle genomineerden bekendgemaakt. Kinderen kunnen vanaf nu zelf stemmen op hun favorieten.

In totaal zullen er vijftien prijzen uitgereikt worden. In de categorie hunk van het jaar zijn Bartel Van Riet, Niels Destadsbader, Romelu Lukaku en Sean Dhondt genomineerd. Astrid Bryan, Charlotte Leysen, Josje Huisman en Natalia zijn genomineerd voor de prijs van babe van het jaar.

Natalia en Stromae hebben elk twee nominaties. Natalia heeft naast haar nominatie als babe ook een nominatie voor beste vrouwelijke artiest op zak. Stromae kan beste mannelijke artiest worden en hij maakt ook kan op de award voor song van het jaar.

"Met het gala van de Gouden K's geeft Ketnet de kinderen een stem. Het zijn de Ketnetters zelf die de prijzen uitreiken. Het zijn met andere woorden echte publieksprijzen en dat zijn de meest waardevolle, want ze worden gekozen door degenen voor wie de artiesten het doen", motiveert Wouter Quartier, de netmanager van de jongerenzender van de VRT.

Alle genomineerden staan op de website van Ketnet. Stemmen kan tot zondag 9 februari. Al wie zijn stem uitbrengt, maakt kans op een gezinsticket om de uitreiking live mee te maken in de studio.