Zeedijk in Middelkerke en Westende wordt breder

De huidige dijk heeft een opknapbeurt nodig en zal twee niveaus krijgen. "Wandelen en fietsen over de dijk wordt veel makkelijker," zegt burgemeester Rommel-Opstaele.
Het strand van Middelkerke

De dijk van nu krijgt een grondige opknapbeurt en wordt bovendien dubbel zo breed. Er komen twee niveaus, zegt burgemeester van Middelkerke Janna Rommel-Opstaele (Open VLD). "Het zal veel gemakkelijker zijn om over de dijk te wandelen en te fietsen. Met de huidige terrassen is de dijk te smal. Het moet nog uitgemaakt worden hoe de uitwerking van de nieuwe dijk precies zal gebeuren."

Het wordt alleszins een werk van vele jaren dat ook veel geld zal kosten. Er is een bedrag van minstens 30 miljoen euro mee gemoeid. De gemeente wil in fases werken en beginnen over een jaar of drie. Er zal afwisselend een nieuw stuk dijk in Middelkerke en Westende worden aangelegd.