Harry Potter binnenkort op het toneel

De Britse schrijfster J.K. Rowling werkt aan een toneelstuk over de tovenaarsleerling Harry Potter. Het toneelstuk zal het verhaal vertellen van Harry Potters kindertijd als een wees en een buitenbeentje voordat hij naar Zweinstein ging.

Rowling zal het stuk niet zelf schrijven, maar wel optreden als producent samen met Sonia Friedman en Colin Callender. "Ik heb de afgelopen jaren veel voorstellen gekregen om een theaterproductie te maken rond Harry Potter. "De visie van Sonia en Colin is de enige die me echt kon overtuigen", zegt Rowling.

Momenteel is het team op zoek naar een schrijver en een regisseur voor het stuk. Het is de bedoeling dat het in première gaat in Londen. Na zeven boeken en acht films over de tovenaarsleerling, komt er nu dus een toneelstuk aan.