Kerstshow Samson & Gert voor het eerst in Plopsa

In De Panne is de nieuwe kerstshow van Samson & Gert in première gegaan. Studio 100 organiseert de jaarlijkse kerstshow voor het eerst in het eigen Plopsa Theater in De Panne.

De nieuwe kerstshow wordt helemaal opgehangen aan een droom van Samson. De sprekende hond krijgt een opdracht van de assistent van de kerstman. Samson en zijn vrienden beleven hun gebruikelijke avonturen tijdens de tocht naar de kerstman.

Vandaag stonden de eerste drie voorstellingen op het programma. "Alles is heel goed verlopen, we zijn heel tevreden", zegt Gert Verhulst. "De reacties waren ook heel positief." Op 8 dagen tijd zal de kerstshow 24 keer opgevoerd worden. "Die zijn ondertussen zo goed als uitverkocht. We konden misschien iets meer shows plannen, maar we hebben eerder laag ingezet omdat we niet wisten of de mensen de weg naar De Panne zouden vinden."

In het verleden was de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen de vaste locatie van de "Samson & Gert"-kerstshow. De nieuwe zaal in Plopsaland De Panne biedt veel voordelen. "Technisch is het Plopsa Theater veel beter uitgerust. We kunnen ook veel meer decorwissels doen. Iedereen was alvast heel erg enthousiast, ook de acteurs."

Het is nog niet zeker dat de kerstshow definitief in De Panne blijft. "Dat is natuurlijk afhankelijk van de reacties, maar volgend jaar blijven we zeker nog in De Panne."