Namen West- en Oost-Vlaamse CD&V-lijst bekend

Zowel het provinciale bestuur van CD&V West- als Oost-Vlaanderen hebben de eerste plaatsen voor de komende verkiezingen goedgekeurd. Voor beide provincies waren de lijsttrekkers al eerder bekendgemaakt.

Vanmorgen heeft het provinciaal CD&V partijbestuur van CD&V West-Vlaanderen de modellijsten voor de Vlaamse en federale verkiezingen goedgekeurd. Eerder werden lijsttrekkers Hilde Crevits en Hendrik Bogaert aangeduid, nu zijn ook de volgende plaatsen op de lijsten bekend.

De Torhoutse Hilde Crevits is zoals hierboven gezegd lijsttrekker voor de Vlaamse lijst. De tweede en derde plaats gaan naar Ledegemnaar Bart Dochy en Martine Fournier uit Menen. De plaatsen van 4 tot en met 7 worden vervolledigd door Johan Verstreken, Griet Coppé, Jan Verfaillie en Sabine Poleyn. Lijstduwer is Kortrijkzaan Sabine de Bethune met Jan Durnez en Els Kindt als opvolgers.

De federale lijst wordt getrokken door Hendrik Bogaert uit Jabbeke. De tweede en derde plaats gaan naar Roeselarenaar Nathalie Muylle en Kortrijkzaan Roel Deseyn. De plaatsen van 4 tot en met 6 worden vervolledigd door Franky Demon, Christine Depuydt en Gerda Mylle. Lijstduwer is Felix de Clerck - zoon van oud-minister Stefaan De Clerck met Bercy Slegers en Mathieu Desmet als opvolgers.

"Met boegbeelden Hilde Crevits voor het Vlaams Parlement en Hendrik Bogaert voor de Kamer heeft de West-Vlaamse CD&V twee sterke lijsttrekkers. Versterkt met de kandidaten van de goedgekeurde modellijsten verweven we ervaring, vernieuwing en verjonging richting 25 mei 2014. De komende weken zal voort worden gewerkt aan de vervollediging van beide lijsten", aldus provinciaal CD&V-voorzitter Daniël Vanpoucke.

Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen wordt de Vlaamse lijstgetrokken door Joke Schauvliege, Jos De Meyer komt op twee, Cindy Fransen op drie, gevolgd door Robrecht Bothuyne, Valerie Taeldeman en Iwein De Koninck. Op plaats 27 staat de Marc Van De Vijver, burgemeester van Beveren. De eerste opvolgers zijn Jenne De Potter en Leentje Grillaert.

Op de federale lijst volgt na Pieter De Crem Leen Dierick, Stefaan Vercamer, Veli Yuksel en Lieve Van Dale. De Aalsterse ex-burgemeester Ilse Uyttersprot bekleedt de twintigste plaats. Eerste opvolgers op de federale lijst zijn Sarah Claerhout en Vincent Van Peteghem. "Er werd gekozen voor het opstellen van de klassieke bekenden en deze te laten aanvullen met nieuw bloed", zegt provinciaal CD&V-voorzitter Marc Roman.

"Het is een erkenning van het werk door de mensen die nu op Vlaams en federaal niveau actief zijn en tegelijk is er, met de aanvulling van nieuwe gezichten, een verzekerde toekomst", aldus Roman. "Het is een mooi evenwicht geworden voor alle regio's, met aandacht voor alle profielen en in de juiste man-vrouwverhouding."

"Uiteraard moet deze lijst nu nog worden aangevuld met vele medekandidaten die van deze goede modellijst, een sterke en krachtige volledige provinciale lijst zullen maken."