VS-vliegtuigen onder vuur in Zuid-Soedan

Minstens twee Amerikaanse evacuatievliegtuigen zijn beschoten in Zuid-Soedan. Daarbij zijn drie militairen gewond geraakt. De toestellen waren op weg om burgers te evacueren.
AP2013
(archiefbeeld)

In Zuid-Soedan hebben rebellen minstens twee Amerikaanse evacuatievliegtuigen beschoten. Daarbij zijn drie militairen gewond geraakt, een zou er erg aan toe zijn. De toestellen waren op weg om burgers te evacueren uit de stad Bor - de hoofdstad van deelstaat Jonglei - , maar hebben door het incident hun operatie gestaakt.

In de stad Bor wordt al een hele week gevochten tussen regeringstroepen en rebellen die trouw zijn gebleven aan de vroegere vicepremier Machar. Zuid-Soedan is pas twee jaar geleden onafhankelijk geworden, na een lange afscheidingsstrijd, maar de vroegere bondgenoten zijn het nu onderling oneens geworden.