Zaakvoerder van Leenbakker slachtoffer van tigerkidnapping

De zaakvoerder van een Leenbakker-winkel in Charleroi is gisteravond het slachtoffer geworden van een zogeheten tigerkidnapping, toen hij naar zijn woning ging in Brûly-de-Pesche (Couvin). Dat is vernomen bij het parket van Dinant.

De zaakvoerder van de Leenbakker-vestiging in Montignies-sur-Sambre werd door drie gemaskerde en gewapende mannen aangevallen, toen hij onderweg was naar zijn woning. Ze hielden hem tegen en dwongen hem met hen terug te rijden naar de winkel.

De drie wilden de inhoud van de kassa, maar konden de koffer niet openen. Het gaat om een speciaal beveiligde geldkoffer, aldus het parket.

De drie overvallers hebben de man daarna voor de winkel achtergelaten en hebben even verderop zijn wagen in brand gestoken. De zaakvoerder is in shock, maar hij werd niet gewond. De gerechtelijke politie van Dinant onderzoekt de zaak.