De Block "verkiest" andere regeringspost

Maggie De Block (Open VLD) staat niet te springen om zichzelf op te volgen als staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Dat blijkt volgens Belga uit een interview met het weekblad Humo dat morgen verschijnt. "Dit is een aartsmoeilijk kabinet."

In het interview geeft Maggie De Block volgens Belga de indruk dat ze genoeg heeft van de job die haar deed uitgroeien tot populairste politicus van Vlaanderen. "Ze mogen mij alles vragen, maar ik kan niet garanderen dat mijn antwoord hetzelfde zal zijn als de vorige keer. Dit is een aartsmoeilijk kabinet", zegt ze. "Misschien gaan ze straks nog vechten voor deze job. Ik heb het kabinet op orde gezet. Eigenlijk is het een cadeau voor mijn opvolger."

In het interview zegt De Block ook dat ze een uitgesproken voorstander is van euthanasie. Op de vraag of ze als arts ook patiënten heeft "geholpen", toen de euthanasie-wet nog niet was goedgekeurd in het parlement, antwoordt De Block: "Je moet als arts altijd mensen helpen. In de eerste plaats om te blijven leven, maar ook om niet nodeloos af te zien."