Dronken bestuurder rijdt negen wagens aan

Een 24-jarige man heeft gisteren heel wat schade aangericht in de Daniël Herreynslaan in Antwerpen. Hij zat dronken achter het stuur en beschadigde tijdens zijn rit negen wagens.

Gisteren rond 8.30 uur zag een bestuurder hoe een zwalpend voertuig hem voorbijstak en zijn wagen raakte. Hij reed daarop achter de laverende auto aan. Enkele meters verder week het voertuig echter plots naar links uit en reed een geparkeerde wagen aan. Door de harde klap en een kettingreactie raakten nog drie andere voertuigen beschadigd.

Nazicht in de buurt maakte duidelijk dat nog vier andere geparkeerde wagens beschadigd werden. Alle voertuigen werden licht tot zwaar beschadigd.

De dronken bestuurder moest door de hulpdiensten uit zijn voertuig worden bevrijd. Hij werd gewond overgebracht naar het Sint-Augustinusziekenhuis. Nadien werd hij opgesloten in afwachting van het verhoor en om te ontnuchteren.