Kerstwensen vervuld over de dood heen

Een Amerikaanse vrouw die twee jaar geleden overleed, heeft haar nabestaanden alsnog een onvergetelijke kerst bezorgd. Met de hulp van een radiostation heeft ze haar man en haar vier zonen nog een laatste keer in de watten gelegd.

Brenda Schmitz (46), een moeder van vier kinderen uit de staat Iowa, leed aan kanker en overleed in september 2011. Een maand voor haar dood schreef ze een brief aan Star 102.5, een lokaal radiostation uit de stad Des Moines dat al jaren kerstwensen van luisteraars laat uitkomen. Brenda was een fan van het programma. De vrouw vroeg aan een vriendin om de brief pas te bezorgen als haar man David voort kon gaan met zijn leven en een nieuwe partner gevonden had.

Afgelopen zomer verloofde David zich met een andere vrouw met twee kinderen, Jane, en kon Brenda's plan dus in gang gezet worden. David werd als gast uitgenodigd in het radioprogramma en kreeg daar de brief met kerstwensen van zijn overleden vrouw te horen. "Ik heb een wens, voor David, voor de jongens, en voor de vrouw en haar familie, als ze ook kinderen heeft. Ik wil dat ze weten dat ik van hen hou. Ik hoop dat een kleine daad van jullie hun leven kan veranderen en helpen, en dat ze weten dat ik altijd bij hen ben."

"Voor de nieuwe vrouw van mijn man: verwen haar. Dat verdient ze, als stiefmoeder van al mijn jongens. Maak haar aan het lachen, dat ze weet dat ik alles wat ze doet apprecieer. Voor mijn gezin: een onvergetelijke en magische reis waar ze kunnen genieten van elkaars gezelschap. Voor de artsen die mij in het ziekenhuis behandeld hebben: een heerlijke avondje uit."

Alle wensen werden verhoord. Het radiostation schakelde daarvoor enkele sponsors in. De familie krijgt een week naar Disney World cadeau, met alles erop en eraan, inclusief een wellnesspakket voor de nieuwe echtgenote van David.

David was -uiteraard- erg geëmotioneerd, en toch niet verbaasd. "Ze was zo'n goede vrouw. Ook hebben we de afgelopen anderhalf jaar veel tekenen gekregen dat ze nog bij ons is."