Paki Paya wint grote prijs MiramirO

In Gent zijn gisteravond de winnaars bekendgemaakt van de Grote Prijs MiramirO 2013. "Na lang beraad werd de Waalse groep Paki Paya door de jury als winnaar aangeduid", maakte Celine Verkest van straattheaterfestival MiramirO bekend.

Hun act "Shake shake shake" werd de ideale combinatie tussen circus en acteerwerk genoemd en won het nipt van "Dynamite & poetry" van 15Feet6, een internationaal circuscollectief met de Vlaming Jasper D'Hondt als drijvende kracht.

"Paki Paya brengt een heel entertainende act en zorgt voor prachtige interactie met het publiek", luidde het tijdens het beraad. In samenwerking met Stad Gent en de Dienst Evenementen en Feesten schenkt MiramirO de groep 5.000 euro.

Het Colombiaanse acrobatenduo El Nucleo won met zijn show "Sans arrêt" de publieksprijs. Ze kregen 32 procent van de stemmen en wonnen zo 2.500 euro.

2013 was voor MiramirO een scharnierjaar. Grote bezieler Fabien Audooren ging op pensioen, maar bracht wel voor het eerst sinds lange tijd het vuurwerk tijdens de Gentse feesten weer naar het centrum van de stad. Schepen Christophe Peeters (Open VLD) gaf aan dat ook volgend jaar het vuurwerk door MiramirO zal worden verzorgd aan Portus Ganda.

MiramirO lichtte ook al een tipje van de sluier op voor de volgende editie van het MiramirO festival: het gezelschap werd gisteren onder leiding van de Ganzenfanfare naar "La grande boîte" geleid, de kleinste discotheek ter wereld, die wel een buitenwipper heeft.

SPICTACLE