Slachtoffer schietpartij op school overleden

In de Amerikaanse staat Colorado is een 17-jarig meisje overleden dat gewond raakte bij een schietpartij op een school bijna tien dagen geleden. Ze was het enige slachtoffer van de 18-jarige schutter.
AP2013

De schietpartij deed zich voor op 13 december in de Araphoe High School in de stad Denver. Een 18-jarige jongeman drong gewapend de school binnen. Hij had het gemunt op de bibliothecaris van de school.

Een 17-jarig meisje dat hem aansprak, werd neergeschoten. Ze werd in haar gezicht geraakt en in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Daar is ze overleden. Het meisje was het enige slachtoffer van de schutter, die zichzelf na de feiten om het leven bracht.

De school ligt op amper 15 kilometer van de Columbine High School, waar twee tieners in april 1999 twaalf scholieren en een leerkracht doodden vooraleer ze de hand sloegen aan zichzelf.