Verongelukte Chinese miljardair nog niet gevonden

In het Franse departement Gironde is nog altijd een zoektocht aan de gang naar de inzittenden van een helikopter die eergisteren neerstortte in de Dordogne.
De nieuwe eigenaar en zijn vrouw.

In de helikopter zat de Chinese miljardair Lam Kok, die net het wijndomein Château de La Rivière, in de streek rond Bordeaux, had gekocht. Ook de vroegere eigenaar, James Grégoire, een tolk en Lams 12-jarige zoon zaten in de helikopter. De vrouw van Lam besliste op het laatste ogenblik om niet mee te gaan.

De 46-jarige Chinees is gespecialiseerd in fijne theeën, en was van plan van het 65 hectare grote domein een thee- en wijnproefcentrum te maken.

Ooggetuigen zagen de helikopter vrijdag tegen de avond neerstorten in de Dordogne. Vrij snel werden het wrak van het toestel en het lichaam van de zoon teruggevonden. De zoektocht naar de andere drie inzittenden wordt bemoeilijkt door de snelle stroming en het ijskoude water.

Een delegatie van de Chinese ambassade in Frankrijk is gisteren ter plaatse gekomen om het onderzoek op te volgen en de familie steun te verlenen, aldus de prefectuur van de Gironde.

De aankoop van het domein door Lam is de grootste Chinese investering in de Bordeauxse wijngaarden, zegt Xavier Buffo, directeur van het domein.