Wat hebben heroïne en Obama Care gemeen?

De politie in de Amerikaanse staat Massachusetts keek vreemd op toen ze niet minder dan 1.200 pakjes "Obama Care" aantroffen in een auto. De pakjes hadden niets te maken met de ziekteverzekeringswet, maar bleken heroïne te bevatten.

Vrijdag heeft de politie in Hatfield een auto tegengehouden die de ene na de andere verkeersovertreding maakte. De bestuurder van het voertuig bleek niet alleen geen rijbewijs te hebben, maar ook niet minder dan 1.200 pakjes heroïne in zijn auto te hebben liggen. Op de pakjes stonden de labels "Obama Care" en "Kurt Cobain".

"Het is een beetje vergelijkbaar met Pepsi of Coca-cola op een flesje zetten", zegt politiewoordoverder Daniel Richard. "De drugdealer in kwestie heeft zijn drug de naam Obama Care gegeven als merknaam. Gebruikers kunnen dan naar Obama Care verwijzen en de dealer weet exact wat ze willen."

lees ook