Base vindt campagne Vande Lanotte "gemiste kans"

De "Switch and save"-campagne van minister van Economie Johan Vande Lanotte (SP.A) is een gemiste kans. Dat zegt telecomoperator Base. Base is een van de vier mobiele operatoren die zich engageerden om hun klanten met een ouder tariefplan een recenter en voordeliger versie aan te bieden. "Een non-issue", noemt Base de campagne nu.

Vande Lanotte stelde vanmorgen de akkoorden voor die hij met vier mobiele operatoren sloot. Het gaat om Belgacom, Telenet, Mobistar en Base Company.

Diezelfde Base Company maakt zich nu sterk dat het zijn klanten sowieso al het beste tarief voorstelt. "Voor Base Company is het akkoord een non-issue aangezien concurrentie en betere aanbiedingen simpelweg tot onze DNA behoren."

Vande Lanotte wil met de telecomsector de operatie overdoen die hij eerder in de energiesector doorvoerde. "De minister vergist zich van doelwit, luidt het bij Base. "Twee zo verschillende sectoren over één kam scheren en op hen dezelfde "remedie" toepassen heeft niet veel zin en is zelfs strijdig met elkaar."

Base Company vraagt zich ook af wanneer er zo'n akkoord komt voor de vaste operatoren. "De prijzen op de vaste markt dalen niet zoals die op de mobiele markt (...) en Belgacom en Telenet hebben aangekondigd dat ze volgend jaar hun prijzen gaan verhogen", besluit Base.