Braziliaanse kraanarbeider werkte 18 dagen aan een stuk

De kraanarbeider die eind vorige maand een zwaar kraanongeval veroorzaakte in het in aanbouw zijnde WK-voetbalstadion van Sao Paulo was op dat moment al 18 dagen aan het werk. Dat heeft een woordvoerder van het regionale Braziliaanse ministerie van Arbeid bevestigd. Er loopt nog steeds een onderzoek naar de precieze omstandigheden van het ongeluk.
archieffoto

Bij het ongeluk op 27 november kwamen twee arbeiders om het leven, een derde raakte gewond. Volgens een woordvoerder van het regionale ministerie van Arbeid heeft een onderzoek van de arbeidskaarten van de kraanarbeider aangetoond dat de man op de dag van het ongeval al 18 dagen onafgebroken aan het werk was.

Volgens de woordvoerder is er niet noodzakelijk een link met het ongeval. Maar hij gaf toe dat zo'n werkschema "vermoeiend kan zijn voor iemand die zo'n delicate machine bedient". De kraan belandde op de metalen structuur van de Arena de Sao Paulo.

In het stadion waar het ongeluk gebeurde wordt in juni volgend jaar onder meer de openingsmatch van het WK voetbal gespeeld. Brazilië staat onder grote druk om de verschillende stadions in het land op tijd klaar te krijgen voor het WK. Maar het land krijgt ook veel kritiek omdat het het daarbij niet nauw neemt met de arbeidsvoorschriften.