Gent Jazz strikt Bobby "Don't worry, be happy" McFerrin

Voor de openingsdag van Gent Jazz Festival 2014 strikte de organisatie Bobby McFerrin, wereldberoemd met zijn a-capellahit "Don't worry, be happy", voor een optreden rond spirituals. Verder belooft de Canadese zangeres Kellylee Evans op de openingsavond een eigen versie van Stromae's "Alors on danse".

Bobby McFerrin zal op 10 juli, de eerste festivalavond van Gent Jazz Festival 2014, op het podium staan. "Hij werd beroemd met zijn a-capellahit "Don’t worry, be happy" en ontwikkelde zich tot een unieke vocalist die zich in alle genres thuis voelt, van pop over klassiek tot jazz", staat te lezen in het persbericht. "Met "Spirityouall" trekt hij de kaart van de spirituals waarin hij, begeleid door een fantastische band, zijn technisch kunnen, gevoel voor soul en improvisatietalent volledig kan uitspelen."

Op de openingsavond zal verder het kwartet Manu Katché, Richard Bona, Stefano Di Battista en Eric Legnini een exclusief optreden verzorgen. "Deze vier virtuozen overtuigden vorig jaar als "all star band" op Jazz à Marciac. Het klikte zo goed dat ze deze zomer, exclusief voor de International Jazz Festivals Organization, een wereldtour doen."

Dezelfde avond treedt ook de Canadese zangeres Kellylee Evans (foto in tekst) aan, die vorige maand in het Muziekcentrum een uitverkocht concert speelde.

Het tweede festivalweekend start op donderdag 17 juli met pianist en componist Ludovico Einaudi en het akoestisch trio Plaistow. "In Rusland en India vult dit akoestisch trio grote zalen met haar bijzondere muziek met repetitieve en meditatieve passages, soundscapes en noise", luidt het.

De ticketverkoop start maandag. Er zijn nieuwe formules beschikbaar.