Honderden gevangen Moslimbroeders gaan in hongerstaking

In Egypte hebben meer dan 450 gevangen leden van de Moslimbroederschap aangekondigd dat ze in hongerstaking gaan uit protest tegen de "onmenselijke behandeling" die ze in de gevangenis krijgen. Zo zou hen het bezoek van familie zijn ontzegd. Ze beweren ook dat ze geen toegang hebben tot medische zorgen.
Mohammed al-Beltagi.

Sinds president Mohammed Mursi in juli van de macht is verdreven, zijn in Egypte al meer dan 2.000 leden van de Moslimbroederschap in de cel beland. Meer dan 450 onder hen hebben nu aangekondigd dat ze in hongerstaking gaan. Ze protesteren daarmee tegen de "onmenselijke behandeling" die hen in de gevangenis te beurt valt.

Via Twitter beweert de Moslimbroederschap dat de gevangen leden geen bezoek van familieleden mogen ontvangen. Ze zouden juridisch advies noch medische zorgen krijgen en verblijven naar verluidt in overbevolkte en onhygiënische cellen.

Nog volgens de Moslimbroederschap nemen ook gevangen leidinggevende figuren van de beweging aan de hongerstaking deel, onder wie Mohammed al-Beltagi. Hij is de secretaris-generaal van de politieke tak van de Moslimbroederschap. Het is niet duidelijk of ook Mursi zelf aan de actie deelneemt.