Jan Decleir werkt opnieuw samen met Mike Van Diem

Acteur Jan Decleir zal te zien zijn in de nieuwe film van de Nederlandse regisseur Mike Van Diem. Dat schrijft de krant De Morgen. De film "De surprise" wordt een romantische komedie die waarschijnlijk volgend jaar gedraaid zal worden.

Het is niet de eerste keer dat Decleir samenwerkt met Van Diem. In 1997 werkten ze samen aan de film "Karakter". Die kreeg heel wat lovende commentaren en werd bekroond met een Oscar.

"De surprise" vertelt het verhaal van een excentrieke multimiljonair die een overeenkomst sluit om zijn leven te eindigen. Tijdens het kiezen van zijn doodskist ontmoet hij een vrouw die dezelfde overeenkomst ondertekend heeft. Wanneer de twee verliefd worden, willen ze de deal verbreken.

De film zal gedeeltelijk Engelstalig zijn. Eerder raakte al bekend dat de mannelijke hoofdrol zal worden vertolkt door Jeroen van Koningsbrugge. Wie de vrouwelijke hoofdrol op zich mag nemen, is nog niet bekend.