Labille bedankt Thijs voor "het uitzonderlijke werk"

Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) neemt akte van de beslissing van Johnny Thijs om op te stappen bij Bpost. Hij wil nu de procedure opstarten om zo snel mogelijk een opvolger te kunnen aanwijzen.

"Jean-Pascal Labille wenst Mijnheer Thijs te bedanken voor het uitzonderlijke werk dat hij tijdens zijn twee mandaten heeft verricht", schrijft hij in een persmededeling.

"Mijnheer Thijs is erin geslaagd de Belgische post te moderniseren en er een competitief bedrijf van te maken met behoud van een constructief sociaal klimaat. Onder de vlag van Thijs heeft het bedrijf ook dit jaar nog belangrijke veranderingen gekend: beursgang, vertrek van de privéaandeelhouder CVC enz..."

"De verschillende stappen (opstelling van een functieprofiel, selectie van een headhuntersbureau, enz...) zullen nu ondernomen worden om zo snel mogelijk een nieuwe CEO van Bpost te kunnen benoemen", laat Labille nog weten.