Linkerrijstroken opnieuw open na ongeval op viaduct van Gentbrugge

Op het viaduct van de E17 in de Gentse deelgemeente Gentbrugge zijn de rijstroken omstreeks middernacht opnieuw opengegaan, nadat een vrachtwagen door de middenberm was gereden en was gekanteld. Bij het ongeluk raakte niemand gewond, maar de materiële schade is groot.

Het ongeluk gebeurde rond 15.45 uur. 

Het wrak moest worden weggetakeld. Bij het ongeval raakte ook een personenwagen betrokken, maar niemand raakte gewond. De bestuurder verloor mogelijk de controle over het stuur na een technisch mankement, maar verder onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd.

Door het ongeval zijn brokstukken van de middenberm en een dieseltank van de gekantelde takelwagen van het viaduct op geparkeerde bussen van De Lijn terecht gekomen, ook daar raakte niemand gewond.

"De hele trekker-opleggercombinatie moest getakeld worden", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Rond middernacht is de snelweg weer volledig berijdbaar.