Music For Life-terrein opnieuw open

Sinds 13 uur is het Music For Life-dorp op domein De Schorre in Boom opnieuw open voor het publiek. Ook de radio-uitzending gebeurt opnieuw vanop de camping naar het hoofdterrein. Dat hebben de brandweer van Boom in samenspraak met de organisatie beslist. Gisterenavond werd het terrein na het concert van Netsky ontruimd wegens het aangekondigde stormweer. Om 17 uur wordt de actie afgesloten met "De warmste show" op Eén.
© VRT - Joris Bulckens

Gisterenavond beslisten de brandweer en de organisatie om het drukbevolkte terrein te ontruimen. "We willen geen enkel veiligheidsrisico nemen", klonk het toen. De marathonuitzending van Music For Life verhuisde al om 22 uur van het Music For Life-dorp naar De Warmste Camping. Normaal gebeurt dat pas tegen middernacht.

Ook deze voormiddag bleef het terrein afgesloten voor het publiek en bleven de presentatoren uitzenden vanop de camping. Om 13 uur ging het terrein opnieuw open en verhuisde de uitzending naar het hoofdterrein. "De brandweer blijft ter plaatse om deze namiddag samen met de organisatie de situatie op de voet te volgen", klinkt het in een persbericht.

De Warmste Week van Music For Life is aan zijn laatste dag begonnen. Om 17 uur vanavond wordt de actie afgesloten met "De warmste show", een slotevenement dat gepresenteerd wordt door Sam De Bruyn.