Overstappen naar goedkoper gsm-tarief?

De vier grote gsm-operatoren zullen al hun klanten die al twee jaar hetzelfde tariefplan hebben een voorstel doen om over te stappen naar een goedkoper tarief. Dat heeft minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte (SP.A) bekendgemaakt.

Volgens Vande Lanotte kan de consument op die manier heel wat besparen: "We hebben daar berekeningen over gemaakt en dat gaat tussen 10 à 30, 40 euro per maand."

Het is de bedoeling dat de operatoren Proximus, Mobistar, Base en Telenet/VOO tegen september contact hebben opgenomen met 90 procent van de klanten. Het gaat in totaal om zo'n 800.000 mobiele telefoonabonnees. Vande Lanotte heeft daarover een akkoord met de operatoren.

De nieuwe campagne over goedkopere mobiele telefonieprijzen loopt onder het motto "Switch and save" en wordt gemonitord door het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT). De campagne volgt op een eerdere die liep onder het motto "Durf vergelijken". Die leidde op 12 dagen tijd tot 360.000 simulaties of prijsvergelijkingen.