Regeringspartij wint verkiezingen Mauritanië

In Mauritanië heeft de partij UPR van president Mohamed Ould Abdel Aziz de absolute meerderheid verkregen bij de parlementsverkiezingen. Dat blijkt uit de officiële kiesresultaten die werden bekendgemaakt.

De regeringspartij UPR haalde 74 van de 147 zitjes in het parlement. Samen met de afgevaardigden van een hele resem geallieerde kleine partijen is de meerderheid goed voor 108 zitjes. De oppositie moet het stellen met 37 zitjes, waarvan 16 voor de islamistische partij Tewassoul.

De presidentiële partij haalde het ook bij de gemeenteraadsverkiezingen. In 154 van de 218 gemeenten won de partij de lokale verkiezingen.

Het ging om de eerste parlements- en gemeenteraadsverkiezingen sinds 2006, twee jaar voor de staatsgreep van Mohamed Ould Abdel Aziz, een voormalige generaal die in 2009 tot president werd verkozen. De oppositie stelde de omstandigheden waarbinnen hij verkozen werd aan de kaak.