Seriemoordenaar Andras Pandy is overleden

Andras Pandy is afgelopen nacht in de gevangenis van Brugge overleden. Dat wordt bevestigd door de FOD Justitie. Pandy werd in 2002 samen met zijn dochter Agnes veroordeeld voor de moord op 6 vrouwen. Voor die feiten zat hij sinds 1997 opgesloten. Hij werd 86.

Andras Pandy was een dominee van Hongaarse afkomst. In de jaren 1950 verhuisden hij en zijn toenmalige echtgenote naar België. Samen kregen ze verschillende kinderen, onder wie Agnes. Met haar zou Andras later een incestueuze relatie beginnen.

Begin jaren 1990 stapte Agnes naar de politie om de verdwijning van enkele familieleden te melden. Pas in de nasleep van de zaak-Dutroux ging de bal echt aan het rollen. Op 16 oktober 1997 werd Pandy opgepakt.

Pandy werd op 6 maart 2002 veroordeeld tot levenslang voor de moord op zes van zijn familieleden, één moordpoging en de verkrachting van drie van zijn (adoptie)dochters. Hij liet de lichamen van de slachtoffers oplossen in een sterk zuur. Zelf heeft hij de feiten altijd ontkend.

Agnes Pandy kreeg 21 jaar celstraf opgelegd voor medeplichtigheid aan vijf van die zes moorden en de moordpoging. Maar zij werd drie jaar geleden voorwaardelijk vrijgelaten.

Andras Pandy overleed afgelopen nacht in het medisch centrum van de gevangenis van Brugge. Hij werd 86.