Te veel drank in recept Albert Heijn

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn heeft in een aantal kranten een rechtzetting gepubliceerd van een recept dat in het supermarktblad "Allerhande" staat. In het recept voor geflambeerde crêpes staat namelijk dat er 0,75 liter Grand Marnier moet worden gebruikt, het tienvoud van wat eigenlijk nodig is.

De supermarkt plaatst de rechtzetting voor alle zekerheid. In een uitzonderlijk geval kan de vlam namelijk in de pan slaan, als iemand ineens een hele fles van de sterke drank in de pan doet. Ook zal het recept "een stuk minder lekker smaken" als er zoveel drank wordt gebruikt, zegt de woordvoerster van de keten, die juist voor de feestdagen adverteert met de slogan "Kerst lukt". "We hopen dat kerst zo toch slaagt."

Op de website en de app van de supermarkt is de fout inmiddels aangepast. Volgens de woordvoerster kwam een oplettende medewerker achter de fout. "Er staan zo'n 100 recepten in de "Allerhande" en die worden allemaal voorgekookt, ze worden getest. Maar in de tekst is blijkbaar een nul weggevallen."