"Ghent in motion" wil alle stadsgenoten bij timelapse-film

Het Gentse communicatiebureau Michael Tiger draait in 2014 een timelapse-film van de stad en haar inwoners. De makers hopen zoveel mogelijk stadsgenoten bij het project te betrekken en stellen het resultaat voor op Winterlicht 2014. De trailer is te bekijken op Ghentinmotion.com.

Michel Blanckaert, oprichter van Michael Tiger en bezieler van Winterlicht, heeft geen commerciële bedoelingen met zijn project. "Ik wil de Gentenaars in 2014 gewoon betrekken bij een positief en inspirerend project", zegt hij.

Dit jaar werd al een trailer gedraaid, waarin de stad met behulp van drones in beeld wordt gebracht. "Volgend jaar willen we zoveel mogelijk mensen op de been krijgen voor een timelapse-film", zegt Blanckaert. Daarbij wordt met een lage framerate gedraaid, zodat de tijd sneller lijkt te verstrijken bij het afspelen.

"Op Valentijn willen we bijvoorbeeld 1.500 mensen met een kaars op de Minnemeersbrug, of op 1 mei met een rode muts doorheen de stad", aldus Blanckaert, die al contact legde met de Gentse onderwijsnetten en met het Filmfestival.

Met Kerstmis 2014 wordt het eindresultaat getoond tijdens Winterlicht, dat vorig jaar voor het eerst plaatsvond op het DOK-terrein.

Meest gelezen