"GO! For Life" levert 30.000 euro op voor Bednet

Het gemeenschapsonderwijs GO! heeft 31.476 euro ingezameld voor Music For Life. Raymonda Verdyck, de afgevaardigd bestuurder van GO!, kwam samen met heel wat leerlingen de cheque overhandigen in De Schorre in Boom.

De scholen van het GO! hebben geld ingezameld voor Bednet, de vzw die ervoor zorgt dat chronisch zieke kinderen vanop afstand de lessen kunnen blijven volgen. Die keuze was snel gemaakt, zegt Verdyck. "Onze scholen werken al jaren samen met Bednet en zijn daar erg positief over. Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen via technische ondersteuning toch kunnen deelnemen aan het klasgebeuren", staat te lezen in een persbericht.

Heel wat scholen hebben zelf kleinere acties op poten gezet. Een overkoepelende actie was de verkoop van gepersonaliseerde beertjes. "Op een heel korte tijd waren bijna tienduizend beertjes verkocht", zegt Verdyck. Ruben, een van de kindjes die mee was gekomen, heeft ook een nieuwjaarsbrief voorgelezen voor Linde. "Met dit GO-beertje in je handen, zal je je zeker kunnen warmen", klonk het.

Het GO! had een cheque van 31.476,16 euro mee. "Maar dat is een tijdelijk bedrag omdat er nog steeds geld binnenkomt", zegt Verdyck. Nadien vroegen ze het liedje "Wake me up, before you go go" aan. "Voor alle kindjes die nu in hun bed liggen en ook omdat er het woordje "GO" in komt", besluit ze.

Ongeveer hetzelfde bedrag overhandigden de N-VA-mandatarissen Geert Bourgeois, Elke Sleurs, Theo Francken, Jan Jambon en Lies Jans vanochtend aan Linde Merckpoel. Zij brachten een cheque mee ter waarde van 32.872,69 euro.