"Het was lekker om naar te kijken"

De bevolking van Münster in Noordrijn-Westfalen heeft er het raden naar wie de mysterieuze man is die poedelnaakt op zijn motor door de Duitse stad scheurt. Ooggetuigen zijn onder de indruk van de man zijn prestatie. "Het was lekker om naar te kijken", zegt Birgit Weusthoff-Schulze.

Birgit was net aan het kerstshoppen toen ze met de naakte motorrijder werd geconfronteerd. "Ik moest gluren door de rookontwikkeling om een goed beeld van hem te hebben", geeft de vrouw toe. Maar wat ze te zien kreeg, stemde haar duidelijk tevreden.

Tegenover de Westfälische Nachrichten bevestigt de lokale politie dat er een onderzoek is geopend naar het naaktritje van de motorrijder. "We zien er toch enkele overtredingen in. Zo rijdt hij in een voetgangerszone, zonder verzekeringen, zonder kenteken en zonder kleren aan", zegt agent Andreas Bode. De politie hoopte dat een Facebookpagina van de Duitser meer informatie zou prijsgeven, maar ook daar komt de bestuurder alleen onherkenbaar in beeld.

Ook de ruim 173.000 kijkers op YouTube hebben het raden naar de identiteit van de motorrijder die zich alleen "Baller Boyz" laat noemen. Naar het waarom van zijn actie hoeven we niet lang te zoeken. Zodra hij meer dan 1.000 likes zou genereren voor een foto, zou hij poedelnaakt door de kerstmarkt van Münster rijden. Een belofte die hij dus is nagekomen.

lees ook