"Ze zei dat ze van me hield, dat vond ik het mooist"

Met het voorlezen van de brief van Brenda Schmitz werd enkele dagen geleden het mooiste kerstverhaal van 2013 neergeschreven. Ze stierf twee jaar geleden aan kanker, maar in haar brief richtte ze zich postuum tot haar echtgenoot en zijn nieuwe liefde. Het tweetal is nog steeds overdonderd door wat zich in een lokaal radiostadion in Des Moines heeft afgespeeld.

Afgelopen zomer verloofde David zich met Jayne, waardoor het plan van zijn overleden vrouw in werking kon worden gezet. Hij dook op als gast in het radioprogramma en hij liet zich overweldigen door de mooie boodschap van Brenda. Niet alleen hijzelf, ook zijn nieuwe vrouw Jayne is overdonderd. Het koppel blikte in USA Today terug op het veelbesproken radioprogramma.

"Ik wou dat ik haar had kunnen ontmoeten", was volgens David het eerste wat Jayne zei nadat de brief werd voorgelezen. "Ik was vooral geraakt door het feit dat ze zei dat ze ook van mij hield. Dat is zo wondermooi. Ze wist immers niet wie ik zou zijn", aldus de nieuwe vrouw van David.

Het mooie kerstverhaal werd al snel opgepikt door de nationale en de internationale media. Iets wat het koppel nooit had kunnen vermoeden. "De publieke belangstelling verbaast ons", zegt Jayne. "We krijgen zoveel positieve berichten. Het ontroert ons dat zoveel mensen met ons meeleven." David zelf hoopt dat het verhaal anderen kan inspireren. "Hopelijk is het een steun voor iedereen die zijn of haar geliefde is verloren. Zodat ze weten dat er altijd iemand is die over hen waakt."

De kans is groot dat David en Jayne in de nabije toekomst nog meer zullen verrast worden door Brenda. "In haar brief zei ze dat deze verrassing slechts een voorbode was voor wat komen zal. Ik heb mij op alles voorbereid", besluit David.