Gewapende overval op Aldi in Antwerpen

Aan de Slachthuislaan in Antwerpen hebben twee gewapende en gemaskerde mannen vanmorgen een overval gepleegd op een filiaal van warenhuisketen Aldi. Dat meldt de Antwerpse lokale politie. Ze gijzelden eerst een broodleverancier en zijn zoon toen die voor openingstijd arriveerden en bedreigden nadien ook nog eens twee winkelbediendes. Niemand raakte gewond. De overvallers gingen er onder meer vandoor met de inhoud van de kluis.

De twee wachtten eerst de broodleverancier en diens 13-jarige zoon op en gijzelden hen in hun eigen vrachtwagen. De leverancier moest bovendien zijn gsm en het geld uit zijn portefeuille afstaan.

Omstreeks 7.45 uur was het de beurt aan twee vrouwelijke werkneemsters van de supermarkt, die de winkel kwamen openen. Samen met de eerste twee slachtoffers werden ze naar de kamer met de kluis gedwongen. Onder de bedreiging van een pistool en een koksmes moesten ze de kluis openen.

De overvallers wilden ook nog het geld uit de kassa's, maar schrikten op toen twee geldkoeriers de winkel binnenwandelden. In paniek sloegen de daders op de vlucht. De geldkoeriers verwittigden meteen de politie, maar de overvallers konden niet meer in de omgeving worden aangetroffen. Op basis van beelden van de bewakingscamera's en van sporenonderzoek in het warenhuis hoopt de politie hen alsnog te vatten.