Heisa over Italiaanse posters van "12 years a slave"

Filmproducent Lionsgate gaat een aantal Italiaanse posters van "12 years a slave" weghalen uit bioscopen. Op de posters staat een hele grote afbeelding van Brad Pitt en een kleine van Chiwetel Ejiofor. Die speelt nochtans de hoofdrol en Pitt slechts een kleine bijrol.

"12 years a slave" is een historisch drama van regisseur Steve McQueen, dat gebaseerd is op de autobiografie van Solomon Northup. In 1841 wordt hij verkocht als slaaf, waarna hij jarenlang afschuwelijk behandeld wordt.

Chiwetel Ejiofor, een Britse acteur van Nigeriaanse afkomst, kreeg al heel wat lof voor zijn vertolking van het hoofdpersonage. Onlangs nog werd hij genomineerd voor een Golden Globe. De film wordt ook gezien als een kanshebber om heel wat Oscarnominaties in de wacht te slepen.

Aan de Italiaanse filmposters is echter helemaal niet te merken dat Ejiofor de hoofdrol speelt in de film. Hij is te zien in bijna elke scène. Brad Pitt daarentegen, die slechts een kleine bijrol speelt, staat heel groot afgebeeld. Op andere posters staat een grote afbeelding van de Duits-Ierse acteur Michael Fassbender.

Op sociale media was heel wat heisa ontstaan over de posters, die het werk zijn van een Italiaans marketingbedrijf. Op zijn minst gaat het om een bedrieglijke voorstelling van de film, zo luidt de commentaar. Producent Lionsgate gaat de posters verwijderen.

De "gewone" filmposter: