Is dit de duurste manier om een kalkoen te bereiden?

Kalkoen blijft hét menu voor de feestdagen. De meeste mensen garen het beestje in een doodgewone oven, maar voor sommigen is dat net niet goed genoeg.
© SWNS Group

De Britse autoblogger Tim Burton was op zoek naar een originele en autovriendelijke manier om zijn kerstdis klaar te maken. Uiteindelijk is hij op het volgende idee gekomen. Waarom zijn kalkoen niet braden met een Lamborghini? "Dit is echt een vuurspuwend beest. Perfect dus om kalkoen mee te garen", zegt Burton in zijn YouTube-video. Telkens de bestuurder op de gaspedaal duwt, komen er vlammen uit de uitlaat van de sportwagen. Burton moet het rauwe kalkoen op een grote vork steken om het vlees veilig te kunnen bakken.

© SWNS Group

Het uiteindelijke resultaat is een bruin kalkoen. Volgens Burton smaakt het heerlijk, maar ons lijkt het alvast niet de gezondste methode om vlees te garen. De auto die hij gebruikt heeft een prijskaartje van zo'n 360.000 euro. Een gewone oven lijkt ons dan ook een goedkoper en gezonder alternatief.

lees ook