McDonald's raadt werknemers fastfood af

De Amerikaanse fastfoodgigant McDonald's raadt zijn werknemers af om fastfood te eten. "Zelfs nu verschillende restaurants eten klaarmaken met lightboter en lightfrisdranken verkopen, blijft fastfood moeilijk verdedigbaar in een gezond dieet", staat er te lezen op hun werknemerswebsite.

Het nieuws is des te opmerkelijk omdat de fastfoodketen nu zelf zijn werknemers lijkt af te raden om hun eigen eten te verorberen. "Zeker mensen met een hoge bloeddruk, diabetes of hartziektes moeten fastfood vermijden, omdat het veel vet, zout en suiker bevat", klinkt het. "Probeer gefrituurd eten te mijden. Een sandwich vol groenten is gezonder dan een hamburger met kaas, ham en mayonaise."

De fastfoodketen doet de berichten op de site af als afkomstig van een externe partner, maar laat wel weten het eens te zijn met de inhoud ervan.

lees ook