MFL brengt 2,5 miljoen op voor 732 goede doelen

Music For Life, de solidariteitsactie van Studio Brussel, zit erop. De jaarlijkse campagne werd afgesloten met "De warmste show" op Eén. Sam De Bruyn blikte daarin met de drie MFL-presentatoren terug op de voorbije week. Tot nog toe is er ruim 2,5 miljoen euro ingezameld voor de 732 goede doelen.

De actie heeft er een bewogen laatste dag opzitten. Door de aangekondigde storm werd het Music For Life-dorp op domein De Schorre in Boom gisteravond na het concert van Netsky ontruimd. De uitzending werd voortgezet op de camping. Om 13 uur vanmiddag ging het terrein weer open en verhuisde de uitzending naar het hoofdterrein.

Dat terrein was goed volgelopen voor het einde van Music For Life, ook al was het hevig aan het regenen in Boom. In totaal kwamen er de voorbije week 38.000 bezoekers naar De Schorre. Meer dan 2,3 miljoen luisteraars luisterden tijdens "De warmste week" naar Studio Brussel en ruim 1,7 miljoen mensen keken naar de televisie-uitzendingen op Eén en Op 12.

In de slotshow nam Sam De Bruyn het over van de drie MFL-presentatoren: Linde Merckpoel, Siska Schoeters en Stijn Van de Voorde, zodat zij hun spullen konden gaan pakken. Ze verbleven de voorbije dagen op "De warmste camping" in Boom en presenteerden afwisselend in open lucht. De Bruyn praatte met enkele vertegenwoordigers van de goede doelen, die zich heel tevreden toonden met het bereikte resultaat.

1.852 acties voor 732 goede doelen

In totaal werden er 1.852 acties voor 732 goede doelen georganiseerd. Tot nog toe bracht MFL daarmee 2.501.987 euro op voor die goede doelen. De Koning Boudewijnstichting verwacht de komende dagen nog een aantal stortingen van acties die pas vandaag en gisteren afgesloten werden. Nadien betaalt de stichting de komende weken al het ingezamelde geld uit aan de verschillende goede doelen.

"Het is moeilijk om een minpunt te vinden. Ik ga klef klinken, maar dankzij de warme mensen waren er enkel pluspunten", reageerde Stijn Van de Voorde. "Dirk (de storm, nvdr) was iets minder welkom gisteren, maar we hebben dat goed opgelost en er een geweldig feest van gemaakt", zei Siska Schoeters. "Ik ben er niet goed van. Ik vind het heel veel", was haar reactie op het opbrengst. Ook een geëmotioneerde Linde Merckpoel was onder de indruk van het bedrag. "Het was de mooiste radioweek die ik ooit heb meegemaakt."

“We hebben dit gedaan voor alle mensen en verenigingen die zich al jaren met hart en ziel voor anderen inzetten. We zijn blij dat we hen met Music For Life de aandacht hebben kunnen geven die ze verdienen. We hopen dat we voor die vele vzw’s echt een verschil hebben kunnen maken", aldus Jan Van Biesen, het nethoofd van Studio Brussel, in een persbericht. Hij kondigt meteen aan dat er volgend jaar opnieuw een MFL-actie zal zijn tijdens de kerstperiode.

De 5 meest aangevraagde nummers

Net voor de start van de slotshow werden de meest aangevraagde nummers van Music For Life 2013 gedraaid.

1. "Wake me up" – Avicii
2. "Formidable" – Stromae
3. "Animals" – Martin Garrix
4. "Leave a light on" – Marble Sounds
5. "Gold" – Gabriel Rios