Palestijnse scherpschutter schiet Israëlische burger dood

Op de grens tussen Israël en de Gazastrook heeft een Palestijnse scherpschutter een Israëlische burger doodgeschoten. De man was bezig met onderhoudswerken aan het hek op de grens tussen de beide gebieden toen hij onder vuur werd genomen. Het Israëlische leger heeft de aanslag beantwoord met een raketaanval op de Gazastrook.

"Een scherpschutter heeft op een Israëlische burger geschoten die onderhoudswerken uitvoerde aan het veiligheidshek in het noorden van Gaza", verklaarde een woordvoerder van het Israëlische leger. "De man werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgevlogen. Daar is hij bij aankomst doodverklaard."

"Dit betreft een bijzonder ernstig incident dat wij niet onbeantwoord zullen laten", heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in een reactie gezegd. "Ons beleid is er tot nu toe altijd één geweest van preventieve actie en antwoorden met machtsvertoon. Ook in dit geval houden wij ons daaraan."

Intussen heeft het Israëlische leger de aanslag al beantwoord met een raketaanval op de Gazastrook. Details over het precieze doelwit zijn niet vrijgegeven. Van gewonden zou geen sprake zijn.

De voorbije dagen is het bijzonder onrustig op de grens tussen Gaza en Israël. Gisteren raakte nog een Palestijn ernstig gewond door Israëlisch vuur. Op de Westelijke Jordaanoever verwondde een Palestijn dan weer een Israëlische politieagent met een mes. Zondag ontplofte een bom op een bus in Tel Aviv. Daarbij vielen geen gewonden.