Te koop: fietspad in Brussel

Via "growfunding" wil Brusselaar Joost Vandenbroele geld inzamelen om de overheid onder druk te zetten meer fietspaden aan te leggen. Hij wil zo de fietsveiligheid in de hoofdstad te verbeteren. Wie wil, kan symbolisch een stuk fietspad kopen. Met het geld wil Vandenbroele het "recht op een veilig fietspad" vervolgens juridisch afdwingen.

"Fietsen in Brussel zit in de lift, maar de infrastructuur blijft achterwege", schrijft Vandenbroele op zijn website. Daarom wil hij via "growfunding" geld ophalen om de aanleg van fietspaden in de hoofdstad juridisch af te dwingen. Tegelijk wil hij met camera's zoveel mogelijk "bewijsmateriaal" verzamelen om het dossier te staven.

De inspiratie voor de actie haalt Vandenbroele uit Frankrijk. Daar leidde een gelijkaardig initiatief in Valence enkele jaren geleden tot de aanleg van een nieuw fietspad.

Wie wil, kan symbolisch een stuk fietspad in Brussel kopen. Met het geld wil Vandenbroele zijn juridische strijd financieren. Streefdoel is 5.500 euro. Dankzij verschillende giften is daarvan nu al zo'n 20% gerealiseerd. De inzameling zelf loopt nog 67 dagen.

Meest gelezen