Uitbater zwaargewond na overval op krantenwinkel

In Genk is vanmorgen een krantenwinkel overvallen. De 58-jarige uitbater kreeg een mes in de borst. Hij is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Over de daders is nog niets bekend.

De overval gebeurde rond 5 uur deze morgen. Een verdachte stapte de zaak binnen, bedreigde de twee uitbaters met een mes en vroeg naar de kluis. Een van de uitbaters ging de confrontatie aan en werd neergestoken. De overvaller nam daarop 600 euro uit de kassa en vluchtte weg.

Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. De verdachte is groot en slank en was donker gekleed met muts, sjaal en handschoenen.

De toestand van het slachtoffer is nog steeds kritiek. Het parket heeft een oproep gelanceerd aan getuigen om zich te melden. Getuigen die mogelijk nuttige informatie hebben, kunnen de politie Gaoz bereiken op het nummer 089/30.30.30.