Voorlopig geen windmolens in Moorslede

Er komen voorlopig geen windmolens in Moorslede. Na de gemeente heeft nu ook de provincie West-Vlaanderen een negatief advies uitgesproken tegen de bouw van 9 windmolens op het grondgebied van de gemeente.

Tegen de bouw van de windmolens waren niet minder dan 2.203 bezwaarschriften ingediend. Volgens Pol Verhelle (VISIE), schepen van Ruimtelijke Ordening, zijn de bezwaarschriften grotendeels ontvankelijk en gegrond verklaard. "De vergunning wordt geweigerd. De provincie volgt hoofdzakelijk het standpunt van de gemeente", klinkt het in een persbericht.

Als voornaamste reden wordt aangehaald dat de bouw van de windmolens "een te grote impact zouden hebben op het landschap". "Als college zijn we dan ook verheugd om dit op kerstavond te kunnen mededelen, aanzie het als een kerstgeschenk voor onze inwoners", besluit Verhelle.