Woningen geëvacueerd na verzakking in Berchem

In het Antwerpse district Berchem zijn vanavond in de Vijfhoekstraat enkele woningen tijdelijk geëvacueerd na een verzakking in een van de panden. Dat zegt de brandweer van Antwerpen, die ter plaatse is om het gebouw in kwestie te helpen stutten.

De verzakking is begonnen met een voertuig dat door de garage is gezakt. De auto kwam in de kelder terecht op een gasleiding, Eandis is ter plaatse om de leiding af te sluiten. De brandweer heeft het pand onderstut. Het pand is onbewoonbaar verklaard.

Een stadsambtenaar bekijkt of de woning en de aanpalende gebouwen veilig genoeg zijn, maar intussen zijn ze wel voor alle zekerheid ontruimd. In een van de ontruimde woningen was een feest aan de gang met 32 mensen. Ze zijn elders in Berchem ondergebracht.