"Emma Stone is Hollywoodster met hoogste waarde"

De Amerikaanse actrice Emma Stone (25) staat bovenaan de lijst van Forbes met de Hollywoodsterren met de hoogste waarde van het afgelopen jaar. Actrices Mila Kunis en Jennifer Lawrence vervolledigen de top 3.
AP2013
Emma Stone

Forbes berekent elk jaar welke "return on investment" de Hollywoodsterren opleveren voor investeerders. Stone, die bekend is van de "The amazing spider-man" en "Friends with benefits", staat op 1 met een return van 80 dollar (58,4 euro) per 1 dollar (0,7 euro) die in haar geïnvesteerd wordt. Mila Kunis ("Ted and Oz the Great") staat op 2 (68,7 dollar of 50,1 euro per 1 dollar) en Jennifer Lawrence ("The hunger games", foto in tekst) staat op 3 (68,6 dollar of 50 euro per 1 dollar).

De top 4 van het lijstje bestaat uit vrouwen. Natalie Portman ("Thor: The dark world") is op 4 gestrand. De eerste man in het lijstje is Dwayne Johnson (ook bekend als The Rock). Hij staat op 5.

Het feit dat jonge actrices triomferen in dit lijstje staat volgens The Guardian in schril contrast met het feit dat oudere acteurs nog steeds het best betaald worden in Hollywood. Robert Downey Jr, Channing Tatum en Hugh Jackman zijn momenteel de best betaalde acteurs in Hollywood. Angelina Jolie is nog steeds de best betaalde actrice.

Opvallend aan het Forbes-lijstje is dat er drie acteurs uit de succesvolle "Twilight"-films in de top 10 staan (Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner)

Eerder deze maand maakte Forbes al bekend dat Adam Sandler de "Hollywoodster met de laagste waarde" is.

Invision2013

De top 10

  1. Emma Stone
  2. Mila Kunis
  3. Jennifer Lawrence
  4. Natalie Portman
  5. The Rock
  6. Daniel Craig
  7. Russell Crowe
  8. Kristen Stewart
  9. Robert Pattinson
  10. Taylor Lautner