"Geliefde beliebers, ik ga officieel met pensioen"

Justin Bieber (19) heeft op kerstdag via Twitter een verwarrende boodschap de wereld ingestuurd. Het Canadese tieneridool heeft opnieuw aangekondigd dat hij "met pensioen" gaat, maar benadrukte in een volgende tweet al meteen dat hij zijn fans nooit in de steek zou laten.

Vorige week had Bieber al eens laten vallen dat hij "met pensioen" wil, dat hij tijd nodig heeft voor zichzelf en dat hij waarschijnlijk zal stoppen met muziek maken. Dat nieuws werd toen door zijn manager Scooter Braun genuanceerd. Volgens Braun neemt Bieber volgend jaar een pauze. "Voor het eerst sinds zijn 12e zal hij wat tijd voor zichzelf hebben", klonk het toen.

Vandaag laat Bieber via Twitter aan zijn volgers weten: "Geliefde beliebers, ik ga officieel met pensioen".  In latere tweets voegt hij er aan toe dat de "media veel leugens over hem verzinnen" en "dat hij zijn fans nooit zou verlaten" omdat "een belieber zijn een levensstijl is".

In een volgende tweet roept hij zijn fans nog op om "lief" te zijn  voor elkaar en "elkaar te vergeven, zoals God ons vergaf door Christus". Zijn slotboodschap is: "ik ben hier voor altijd".

Justin Bieber heeft meer dan 47 miljoen volgers op Twitter. De tienerster is bekend van hits als "Baby" en "Never say never". De laatste tijd kwam hij ook vaak op een negatieve manier in de media, onder meer toen er drugs op zijn tourbus gevonden werden tijdens zijn Europese "Believe"-tournee en omdat hij anderhalf uur te laat aan een van zijn shows begon.

Zijn 3D-concertfilm "Believe" komt vandaag uit in de bioscoop in de VS. Zijn nieuwe album "Journals" kwam op 23 december uit.