"Rechtvaardige oplossing voor Palestijnen"

In Bethlehem, op de Westelijke Jordaanoever, de geboorteplaats van Jezus, hebben duizenden christenen de middernachtmis bijgewoond. In zijn homilie zei patriarch Foaud Twal dat hij bidt voor een rechtvaardige en evenwichtige oplossing voor de Palestijnen.

De middernachtmis werd bijgewoond door duizenden christenen en gelovigen van anderen gezindten, de hoogste opkomst in jaren. Onder de aanwezigen in Bethlehem waren ook de Palestijnse president Mahmoud Abbas, de Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Judeh en de Europese buitenlandvertegenwoordiger Catherine Ashton.

In zijn homilie zei patriach Fouad Twal, dat hij bidt voor een rechtvaardige en evenwichtige oplossing voor de Palestijnen. Hij drukte zijn medeleven uit met het lijden van het Palestijnse volk en vroeg hen om te blijven hopen in een toekomst voor het land. "De boodschap van Christus is een boodschap van vrede, liefde en broederschap. We moeten elkaars broeder zijn."

"De wereld gaat door een lange nacht van oorlogen, vernieling, angst, haat en racisme. Niet alleen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten, maar ook in onze onmiddellijke omgeving. We mogen de problemen hier niet vergeten: de gevangenen en hun familie, die hoopt op hun vrijlating, de armen die hun land verloren en hun huizen verwoest zagen, families die wachten om herenigd te worden, de werklozen en alle anderen die leiden door de economische crisis."

"Maar we mogen niet wanhopen. We worden uitgenodigd om optimistisch te zijn en ons geloof te hernieuwen dat dit land, de thuishaven van de drie monotheïstische godsdiensten, op een dag een thuishaven van vrede voor alle mensen zal worden."