Franck wil werken en een gezin stichten

Verhalen van mensen op de vlucht eindigen niet wanneer je hen ergens op de wereld tegenkomt. Sommige mensen grijpen je aan, maken je nieuwsgierig naar wat ze nadien nog hebben meegemaakt. Dat dacht Katrien Vanderschoot nadat ze Makie, Franck en Nazilla had ontmoet. Ze zocht hen opnieuw op en luisterde naar hun "Vervolgverhalen": over lijden en zoeken, over gemis en doorzettingsvermogen.
Franck en Katrien Vanderschoot

Begin maart 2013 kwam ik Franck uit Congo-Brazzaville tegen in Athene. Hij liep mee in een betoging van migranten, tegen de moord op een jonge Afghaanse asielzoeker. Francks ouders waren vermoord om politieke redenen. Zijn reis naar Europa verliep zoals die van vele anderen.

Zwemmend over de Evros van Turkije naar Griekenland, dakloos in Athene, zonder hoop. Maar hij geraakte verder, via Finland tot in Bielefeld in Duitsland. Daar is hij vastbesloten om zich te vestigen, de taal te leren, werk te zoeken en een vrouw. Het vervolgverhaal van een plantrekker.