Halfnaakte Femen-activiste springt op altaar tijdens kerstmis Keulen

In Keulen heeft een 19-jarige Femen-activiste vanmorgen de kerstmis in de kathedraal verstoord. Kort na het begin van de misviering liep ze halfnaakt -met op het lichaam "ik ben God" geschreven- naar voren en sprong ze op het altaar. Even later werd ze door veiligheidsdiensten weggeleid.

De 19-jarige Femen-activiste zat -met mantel, kleed en hoofddoek aan- op een van de eerste rijen in de kathedraal. Kort na het begin van de misviering gooide ze haar kleren uit en liep ze met alleen een slip aan naar voren, waar ze op het altaar sprong. 

Meteen stormden de aanwezige geestelijken op haar af om haar tegen te houden. Na wat getrek over en weer werd ze even later door de veiligheidsdiensten weggeleid. Het hele incident duurde slechts enkele minuten, maar zette de kerk wel in rep en roer. 

Nadat de vrouw was weggeleid, zegende kardinaal Meisner het altaar met een kort ritueel en zette hij de misviering gewoon voort. De kardinaal staat bekend om zijn conservatieve standpunten en zijn terughoudendheid om hervormingen binnen de kerk door te voeren. Volgens de website van Femen wou de activiste met deze actie het anti-abortusstandpunt van het Vaticaan aanklagen.