Hugh Jackman trekt zich terug uit Houdini-musical

De Australische acteur Hugh Jackman trekt zich terug uit een nieuwe Broadway-musical over ontsnappingskunstenaar Harry Houdini. Dat meldt BBC. Jackman zou de rol van Houdini op zich nemen, maar heeft niet de tijd "die deze rol vereist". Hij heeft andere verplichtingen.
AP2013

"Ik respecteer en bewonder het creatieve team en wens iedereen het beste", laat hij weten. "Ik weet dat ze er iets buitengewoons van zullen maken."

De Houdini-musical op Broadway in New York gaat normaal in 2014 in première. Het project wordt al vijf jaar voorbereid. Onder anderen scenarist Aaron Sorkin ("The west wing" en "The newsroom") en componist Stephen Schwartz ("Wicked") hebben er al aan meegewerkt. Sorkin stapte dit jaar ook al uit het project "door agendaproblemen". David Ives (schrijver van het theaterstuk "Venus in fur") werkt nu aan het scenario.

Jackman is bekend van zijn rol als Wolverine in de "X-men"-films. Dit jaar werd hij genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in de filmbewerking van de musical "Les misérables". In november liet Jackman weten dat hij huidkanker heeft.