Politie lost schoten op vluchtende dronken bestuurder

De lokale politie van de zone Noordoost-Limburg heeft vanochtend enkele schoten gelost op een voertuig waarvan de bestuurder op de agenten inreed. Uiteindelijk kon de politie de verdachte, een 31-jarige man uit Bocholt, arresteren. Hij had gedronken. De Tongerse onderzoeksrechter heeft de man woensdag aangehouden en opgesloten, maakte het Tongerse parket bekend.

Rond 5 uur vanochtend merkte een politiepatrouille een verdacht voertuig op in Bocholt. De bestuurder van de auto probeerde een controle van de agenten te vermijden en vluchtte, waarna een achtervolging doorheen Bocholt en deelgemeente Kaulille ontstond.

In een bocht van de straat Janshoek stopte de wagen in de wegberm. De politieagenten sommeerden de automobilist de motor stil te leggen. De chauffeur gaf echter geen gevolg aan dat verzoek en reed op de agenten in. De politie opende het vuur.

Het voertuig kon nog wegrijden, maar werd even later beschadigd aangetroffen in de Kloterstraat. De 31-jarige man uit Bocholt had zijn wagen achtergelaten. Toen de politie hem arresteerde, bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Het Tongerse parket stuurde het gerechtelijke labo en een wapendeskundige ter plaatse. De federale gerechtelijke politie van Tongeren voert het verdere onderzoek.