Publiciteitsagent van Marilyn Monroe is overleden

Julian Myers, de voormalige publiciteitsagent van Marilyn Monroe, is zaterdag overleden. Hij is 95 jaar geworden. Myers werkte ook voor Elvis Presley, John Wayne, Zsa Zsa Gabor, Ava Gardner, Shirley Temple, Katherine Hepburn en Joan Collins.

Van 1948 tot 1961 werkte Myers voor filmstudio 20th Century Fox. Hij zette er verschillende promotiestunts op. Een van de bekendste stunts was de vraag aan het Hollywood Roosevelt Hotel om bij de première van "All about Eve" alle neonletters te doven en enkel de letters "EVE" te laten branden.

Hij liet ook twee jakhalzen vanuit Afrika naar Los Angeles vliegen voor de lancering van "The snows of Kilimanjaro".

Myers werkte geregeld met Marilyn Monroe (foto in tekst) en moest volgens zijn familie de actrice vaak dwingen om uit haar bed te komen voor geplande afspraken met de pers. In zijn vrije tijd was Myers een gepassioneerde marathonloper.