Vrouw in kritieke toestand na aanrijding met vluchtmisdrijf

Een vrouw is levensgevaarlijk gewond geraakt toen ze in Willebroek op de fiets werd aangereden door een auto. Het ongeval gebeurde gisteravond, maar de bestuurder pleegde vluchtmisdrijf en is nog niet gevat. Het parket doet een oproep naar getuigen.

Het nieuws werd gemeld door VTM Nieuws en wordt aan persagentschap Belga bevestigd door het parket.

De aanrijding vond dinsdag allicht omstreeks 17.30 uur plaats op de Dendermondsesteenweg ter hoogte van de Jozef Wautersstraat. Een 41-jarige vrouw stak er de rijbaan over op het zebrapad, maar werd daarbij gegrepen door een wagen, die haar nog tientallen meters meesleurde. Het slachtoffer werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze zou intussen gestabiliseerd zijn, maar is er nog steeds erg aan toe.

"De bestuurder van de wagen is na het ongeval op de vlucht geslagen", zegt Nele Poelmans van het Mechelse parket. "Er waren blijkbaar geen getuigen, maar aan de hand van enkele brokstukken weten we wel al dat het om een wagen van het merk Ford gaat. Over het type hebben we nog geen zekerheid, maar misschien doet dit toch al bij iemand een belletje rinkelen. Door de klap is de wagen immers waarschijnlijk behoorlijk beschadigd."

Wie informatie heeft over het ongeval of het bij de aanrijding betrokken voertuig, kan terecht bij de lokale politie van Willebroek.